”Allt i ett låda” på racletterester

  • Inläggskategori:Rester
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande ”Allt i ett låda” på racletterester

Vi åt raclette på nyårsafton och som vanligt hade vi gjort i ordning alldeles för mycket mat. Det innebar att det fanns både hackade grönsaker, kokta potatisar och kött kvar i kylen. Något jag var väldigt glad över på nyårsdagen. Det gick snabbt att förbereda middagen som sedan stoppades in i ugnen när vi blev hungriga framåt kvällen.

Jag lade kokt potatis i botten av en ugnsform och kryddade lätt med salt och nymald svartpeppar.

Sedan stekte jag bitar av paprika, purjolök, majs och squash i kokosolja en kort stund och kryddade även grönsakerna med salt och svartpeppar. Därefter toppade jag potatisen med grönsakerna.

Nu var det dags för köttet, den redan tunt skivade ytterfilén. Köttet strimlade jag och stekte i kokosolja, kryddade lite extra och hällde på en skvätt oystersauce när det var färdigstekt. Därefter lade jag det överst i ugnsformen.

Ett lager med tjocka skivor av mellanlagrad prästost fick avsluta det hela.

Skjuts in i ugnen 225° till dess att osten smält ner i hela härligheten och det både blivit varmt och fått fin färg. Det smakade toppen till middag på årets första dag!

 

Potatis i botten och lätt stekta grönsaker ovanpå.
Sen kom köttet dit.
Och ett lager tjocka ostskivor.
Efter en tur in i ugnen var det bara att hugga in.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar