Ugnsbakad torskrygg med bacon

Du visar för närvarande Ugnsbakad torskrygg med bacon

Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag. Tillsammans med potatispuré och små fina ärtor smakade det smaskens.

Ugnsbakad torskrygg med bacon

1 förpackning bacon

torskrygg

1. Stek bacon och låt det rinna av på papper, hacka det sen.

2. Gör såsen.

3. Krydda fisken med salt och svartpeppar och lägg i en ugnsform. Häll över såsen och stoppa in i ugnen, 175°, 15-20 min.

4. När fisken är färdig lägger man på det hackade baconet och serverar med potatispurén och ärtorna.

 

Sås

2 schalottenlökar

1/2 fiskbuljongtärning

2 – 2 1/2 dl grädde

citron

smör

svartpeppar

Hacka schalottenlöken fint och stekt mjukt i en klick smör. Smula ner buljongtärningen och häll på grädden och låt det hela koka ihop. Smaka av med pressad citron och nymald svartpeppar.

 

Potatispuré

6-7 potatisar

1 klick smör

1 skvätt grädde

2 dl fint riven parmesan

salt, svartpeppar

Koka potatisen, häll av vattnet och pressa ner i en bunke över en rejäl klick smör. Blanda ner grädden och den nyrivna parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

Ärtor

Värm ärtorna i saltat vatten med en klick smör i. Krydda med svartpeppar och pressa över lite citron innan servering.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar