Pepparkaksbollar

Du visar för närvarande Pepparkaksbollar

Lagom till första advent skulle vi ha glöggmingel hemma hos oss. På bordet fanns det mycket smått och gott. En av godsakerna var inte chokladbollar, inte pepparkakor utan istället en kombination av båda. Receptet hittade jag på ica.se.

Jag kommer definitivt att göra dem fler år men då kommer jag nog att tillsätta lite fint rivet apelsin eller annat citrusskal också. Passar i alla fall utmärkt till en mugg glögg!

 

Pepparkaksbollar

200 g madelmassa

100 g smör

3 dl havregryn

1 msk malen ingefära

1 msk malen kanel

2 tsk malen kryddnejlika

1 nypa salt

1 msk mandarinlikör (eller apelsinsaft eller cognac)

pepparkakor, pärlsocker

 

1. Riv mandelmassan grovt och blanda med övriga ingredienser (förutom pepparkakor och/eller pärlsockret). Rör ihop till en fast deg.

2. Rulla bollar.

3. Krossa pepparkakor så att det blir som ett fint mjöl och rulla bollarna i det. Eller ta pärlsocker om man hellre vill det. Jag testade båda sätten, jag tycker dock att de som rullades i pepparkakor blev godare.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar