I början av december är det dags för årets glöggmingel hemma hos oss. Som vanligt börjar jag förbereda ett tag innan och idag bakade jag ett gäng minipajer. I år gjorde jag dels ostpajer men eftersom alla gäster inte kan äta rätter med mjölk gjorde jag några mjölkfria.
All pajdeg gjordes på mjölkfritt margarin istället för smör, det blev enklast så. Se recept här. (Kom bara att byta ut smöret till mjölkfritt margarin, det står inte i receptet.)
Jag gjorde tio mjölkproteinfria minipajer. Jag hackade 1/2 gul lök som jag stekte mjuk i mjölkfritt margarin. Sedan hackade jag rökt skinka. Därefter fördelade jag skinka och lök i tio formar med utkavlad deg. Till äggstanning blandade jag 2 dl risgrädde (eller vad det kallas) och 3 ägg, samt knappt 1/2 tsk salt och 1 tsk kummin, lätt stött. Detta fördelade jag över fyllningen. Sedan gräddade jag pajerna drygt tio minuter på 250°.
Jag provsmakade en, de blev riktigt goda, tycker jag i alla fall.
När de var gräddade så tillverkades drygt fyrtio små ostpajer (och en stor med spenat till middag).