Mjölkproteinfria minipajer

Du visar för närvarande Mjölkproteinfria minipajer

I början av december är det dags för årets glöggmingel hemma hos oss. Som vanligt börjar jag förbereda ett tag innan och idag bakade jag ett gäng minipajer. I år gjorde jag dels ostpajer men eftersom alla gäster inte kan äta rätter med mjölk gjorde jag några mjölkfria.

All pajdeg gjordes på mjölkfritt margarin istället för smör, det blev enklast så. Se recept här. (Kom bara att byta ut smöret till mjölkfritt margarin, det står inte i receptet.)

Jag gjorde tio mjölkproteinfria minipajer. Jag hackade 1/2 gul lök som jag stekte mjuk i mjölkfritt margarin. Sedan hackade jag rökt skinka. Därefter fördelade jag skinka och lök i tio formar med utkavlad deg. Till äggstanning blandade jag 2 dl risgrädde (eller vad det kallas) och 3 ägg, samt knappt 1/2 tsk salt och 1 tsk kummin, lätt stött. Detta fördelade jag över fyllningen. Sedan gräddade jag pajerna drygt tio minuter på 250°.

Jag provsmakade en, de blev riktigt goda, tycker jag i alla fall.

När de var gräddade så tillverkades drygt fyrtio små ostpajer (och en stor med spenat till middag).

Ingredienser till minipajer!
Här kavlas pajdeg för fullt!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar