Grillad ytterfilé med kaffemarinad

  • Inläggskategori:Grillat
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Grillad ytterfilé med kaffemarinad

För ett tag sedan gjorde jag en kaffemarinad som blev god. När det var dags att planera kvällens middag gjorde jag den igen. Här hittar du det receptet.

Jag lät skivor av putsad ytterfilé ligga i marinaden ungefär 3 timmar. Innan skivorna åkte på grillen tog jag upp skivorna och lät dem rinna av i ett durkslag.

Till detta tvättade jag lite större färskpotatisar och skar ett kryss i dem. Sedan åkte de in i ugnen, 250°, och fick bakas cirka 40-50 minuter till dess att de var mjuka inuti.

Jag gjorde ett tomatsmör med smör, creme av soltorkade tomater (finns att köpa på burk, Zeta), lite röd currypasta och en aning salt.

Min enkla vitlökssås med creme fraiche, majonnäs, en aning pressad citron, riven vitlök och flingsalt smakade också gott till.

 

 

wp-image-2093029508jpg.jpg
Köttet på grillen!

wp-image-1079251236jpg.jpg

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar