Halloumisallad med kräftstjärtar och nektariner

Du visar för närvarande Halloumisallad med kräftstjärtar och nektariner

Jag skulle bjuda på lunch en av de varma sommardagarna och funderade länge på vad jag skulle göra. Till slut bestämde jag mig för att göra en halloumisallad med mycket smått och gott i, bland annat stekta nektariner. Den blev mycket god, jag kommer definitivt att göra den igen.

I grundsalladen ingick följande:

Spenat och ruccola, 1 påse av varje

1/2 gurka i tunna halvmånar

1/2 rödlök i tunna skivor

2 avocado, även de skurna i skivor

 

Dressing (all dressing gick inte åt)

1/2 dl kallpressad rapsolja

3 cm ingefära

1 vitlöksklyfta

1-2 msk honung

1/2- 1 lime (saften)

flingsalt

Blanda dressingen och låt den stå och dra en stund. Gärna någon timme i kylskåp så hinner oljan ta åt sig av allt det goda. Börja med saften ur 1/2 lime och smaka av med mer om det behövs.

 

Stekta nektariner

4-6 nektariner delas i mindre bitar och steks i smör, 1 msk råsocker och saften från 1/2 lime till dess att de blivit varma och lite mjuka.

 

Stekt halloumi

Skiva 1 halloumi och dela varje bit i två delar. Stek i smör eller rapsolja och slå på lite av dressingen mot slutet av stektiden.

 

När allt är färdigstekt är det dags att lägga ihop salladen.

Grundsalladen i botten, sen nektariner, halloumi och 1 burk väl avrunna kräftstjärtar. Ringla dressing över allt och toppa med färsk hackad koriander (eller persilja).

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar