Kycklingben i ugnen

Jag skulle bort och för att vara lite snäll med sonen lade jag ungefär 1 kg kycklingben i marinad under dagen. När det sedan blev middagsdags behövde han bara steka dem i ugnen. Jag föreslog pommes till (som fanns i frysen), han gjorde egen potatisgratäng, så mycket godare. Det var inte så många ben kvar så det smakade nog gott.

 

Marinad till kycklingben

1/2 dl honung

1/3 dl sweet chilisås

1/2 dl kinesisk soja

1/2 dl rapsolja

2 vitlöksklyftor, rivna

1 tsk sambal oelek

2-3 tsk curry

2 msk tomatpuré

 

1. Riv vitlöken och blanda alla ingredienser till marinaden.

2. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i kycklingbenen. Stäng påsen, lägg den i en skål och låt kycklingen marinera minst 3 timmar, våra fick nog ligga i mer än 12 timmar. Vänd påsen då och då så att marinaden kommer åt överallt. (Vänta med salt och svartpeppar).

3. När det är dags att steka (eller grilla) kycklingbenen låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg över dem i en ugnsform och krydda med salt och nymald svartpeppar (….eller lägg dem på grillen).

4. Stek i ugnen 200° till dess att kycklingen är klar, cirka 30 – 45 minuter.

 

Det blev några stackars ben kvar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar