Midsommarfisk med örtrik potatissallad

Du visar för närvarande Midsommarfisk med örtrik potatissallad

På midsommardagen hade vi fått ett par fina nyfångade rödingar (tror jag i alla fall att det var). De lagade vi till på grillen i foliepaket med ett gott citronsmör och färska örtkryddor. Till detta serverades potatissallad, thaibasilikasås samt en extra klick citronsmör på fisken.

Fisken blev verkligen supergod. Sonen kom ihåg att jag lagat till fisk på liknande sätt förut men konstaterade att så god som den blev den här gången var den inte då, att fisken var alldeles nyfångad hjälpte säkert till. Men detta rekommenderas varmt.

 

Potatissallad med örtdressing

3 msk kallpressad rapsolja

1-2 msk hackad thaibailika

1 msk timjan olika sorter

1-2 tsk hackad rosmarin

pressad citron (saft från ca 1/2)

Till servering:

flingsalt

1 rejäl näve ruccola och 2-3 salladslökar.

Blanda dressingen och blanda med kokt tärnad potatis. Låt den stå och dra in de goda smakerna flera timmar.  Precis innan servering hackas salladslök och ruccola och blandas ner. Strö över lite flingsalt.

Basilika och timjansås

2 rivna vitlöksklyftor

1 kruka hackad thaibasilika

några kvistar citrontimjan, finhackad

1/4 pressad citron

2-3 dl creme fraiche

1 msk majonnäs

lite flingsalt

1-2 tsk balsamicocreme

Blanda alla alla ingredienser och låt såsen stå kallt till servering.

 

Citronsmör

100 g smör

finrivet citronskal från 1 tvättad citron

pressad citron ( ungefär halva citronen, smaka av)

flingsalt

 

Midsommarfisk

Skölj och torka fisken. Salta både på insidan och utsidan. Bred ut ett rejält lager citronsmör inuti och lägg in kvistar av timjan (kryddtimjan, citrontimjan och apelsintimjan) och rosmarin. Slå in i foliepaket och lägg på grillen på svag värme. För oss tog det mellan 15-20 minuter innan fisken var klar.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar