Ugnspotatis med bacon

Du visar för närvarande Ugnspotatis med bacon

Det var dags för middag. Inspirationen lyste med sin frånvaro men i kylen fanns potatis att koka och bacon att steka. Ute hade jag nyss planterat lite olika kryddor så av allt det gjorde jag en ugnsrätt som passar utmärkt att äta som den är. Den skulle också passa perfekt till ett gott grillat kött.

Det påminner om färskpotatis som man trycker till och häller olika godsaker på innan man gratinerar i ugnen eller grillar i foliepaket. Den stora skillnaden är att här är potatisen i skivor med lite bacon på.

Ugnsstekt potatis med bacon

1. Först stekte jag bacon i en ugnsform, 225°. När det var krispigt tog jag ut det och lät det rinna av på ett hushållspapper.

2. Därefter kokade jag potatisen i saltat vatten och skar den i skivor som var ca 2 cm tjocka. Potatisskivorna lade jag i samma ugnsform som jag tidigare stekte baconet i. Det överblivna stekfettet fick ge god smak åt potatisen. Vänd runt potatisen lite så att fettet fördelas.

3. Jag hällde 2-3 msk kallpressad rapsolja i en liten skål. Sedan hackade jag 2-3 msk blandade örter (jag använde apelsintimjan, citrontimjan, kryddtimjan, rosmarin och thaibasilika) och blandade ner i oljan. Jag rev ner 1 vitlöksklyfta innan jag fördelade det hela över potatisen.

4. Sist täckte jag potatisen med ett rejält lager riven mozarella. När det hela blivit genomvarmt och fått fin färg smulade jag över det krispiga baconet.

5. En enkel sallad till så var det klart att äta!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar