Dessertfavorit – godisglass

Du visar för närvarande Dessertfavorit – godisglass
Det var dags att lämna in ett recept till vår lokala tidning igen. Den här gången gjorde jag en dessertfavorit.
Den godisglass vi blev bjudna på hos min morbror i Dalarna när vi hälsade på där en gång (recept finns redan här på bloggen i lite olika tappningar). Enkel att göra och med möjligheten att variera i det oändliga.
Grädde och kondenserad mjölk är de två huvudingredienserna, sen kan man i princip stoppa ner vilka godsaker man vill. Jag gjorde dubbel sats med två olika fyllningar. Gott att finna i frysen när sötsuget sätter in.
Godisglass
3 dl grädde
1/2 burk kondenserad mjölk
1. Vispa grädden så att den blir fluffig och blanda ner den kondenserade mjölken.
2. Blanda sedan ner en av fyllningarna och häll smeten i en form (en glasslåda passar perfekt). Täck med plastfolie om formen saknar lock.
3.Rör någon gång under frystiden så att inte alla godsaker sjunker till botten och för att undvika att glassen blir så kompakt.
4. Ta ut formen innan servering så att glassen mjuknar. Smakar toppen med färska bär till. Vill man ha extra allt toppar man med chokladsås!
fyllning 1
100 g hackad mörk choklad
2 dl hallon
10-12 små maränger
fyllning 2
2 hackade dubbeldaim
2 dl minimarschmallows

 

 

 

image
Med chokladsås extra allt!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar