Vardagsfalu i ugnen

Du visar för närvarande Vardagsfalu i ugnen

Det fanns en ring falukorv i kylen som det passade bra att använda till en middag mitt i veckan.

Jag skivade falukorv tunt och lade i botten på en smord ugnsform. Därefter ringlade jag pesto över korven. Jag hackade tre halvor soltorkad tomat som jag fördelade över korven också. Sedan smulade jag lite hårda tortillachips över korven och avslutade med riven prästost. In i ugnen cirka 20-30 minuter 200-225°, varmluft.

Till korven åt vi råstekt potatis. Jag skivade potatisar i tunna skivor, rev ner en vitlöksklyfta och stekte på hög värme i smör och rapsolja. Kryddade med salt, svartpeppar och en aning pommeskrydda. Potatisen hamnade även den i en egen ugnsform och fick steka med i ugnen en stund också.

Jag serverade korven och potatisen tillsammans med ruccola, tomater och en liten klick crème fraiche.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar