Katarinas allkrydda

Du visar för närvarande Katarinas allkrydda

Sonen gillar att använda Piffi allkrydda när han steker hamburgare. Dessutom sätter den ju piff på det mesta. Själv måste jag erkänna att jag använder den ytterst sällan, mest för att jag inte är så förtjust i färdiga kryddblandningar. Jag gillar att mixtra själv.

Därför beslutade jag mig för att mixtra ihop en egen allkrydda. Sagt och gjort, jag kollade in innehållsförteckningen på kryddburken och gjorde en egen blandning helt från höften. En mycket bra blandning om jag får säga det själv. Jag tror till och med att sonen godkänner den.

Jag har inte sellerifrön i min blandning (fanns inte kryddskåpet) och det som på vår köpta kryddburk benämns som andra kryddor vet jag inte vad det är så det hoppade jag över….

Katarinas allkrydda

2 msk salt

1 msk grovmald svartpeppar

2 msk paprikapulver

2 tsk vitlökspulver

2 tsk lökpulver

2 tsk spiskummin

1 tsk koriander

1 tsk muskot

1 tsk kardemumma

1/2 tsk mald nejlika

1 krm cayennepeppar

 

Blanda ihop alla kryddor och häll över i en burk med tättslutande lock. Lite klumpar lär det ju bli eftersom jag inte har i det som på innehållsförteckningen heter E552, klumpförebyggande medel. Men det fungerar nog ändå. Nu är det bara att krydda på!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar