Kyckling Satay, igen, så gott och enkelt!

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

När vi friterade vårrullar under helgen blev det jordnötssås kvar. Vad passade bättre då än att fixa till en Kyckling Satay.

image
En av våra favoriträtter…så gott!

Den här gången använde jag följande ingredienser till två portioner.

2 kycklingfiléer i munsbitar

3/4 burk med färdig sataysås

1 riven vitlöksklyfta

3 cm riven ingefära

1/2 lime, juicen

chiliflakes efter smak

ca 1 – 1 1/2 dl grädde (vi hade ingen kokosmjölk hemma annars hade jag tagit det)

2 msk hackad koriander

 

1. Bryn kycklingbitarna och krydda med salt.

2. Tillsätt vitlök, ingefära och häll på sataysås och grädde.

3. Pressa i lime och chiliflakes och låt grytan koka ihop till dess att kycklingen är klar.

4. Rör ner koriandern precis innan servering tillsammans med ris eller nudlar. Hos oss en blandning av äggnudlar och risnudlar, det var det som fanns i skafferiet.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar