Rosmarinknäcke, check!

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
image
Krispigt, gott knäckebröd.

50-årsdagen närmar sig med stormsteg och det som går att göra redan nu är det lika bra att göra klart. Därför bakade jag ett enkelt knäckebröd med rosmarin idag. Det går snabbt och lätt. Jag gjorde 6 plåtar med knäckebröd.

Rosmarinknäcke (ger två plåtar)

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl linfrö

1/2 dl sesamfrö

1/2 dl pumpakärnor

1 dl maizena (majsstärkelse)

1 dl majsmjöl

1/2 dl olja

1 1/2 dl kokande vatten

1tsk torkad, stött rosmarin

flingsalt

1. Blanda alla torra ingredienser utom saltet.

2. Tillsätt olja och vatten.

3. Bred ut smeten riktigt tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar. ( Jag lägger ut smeten mitt på bakplåtspappret sedan lägger jag ytterligare ett papper ovanpå. Då är det lätt att kavla ut smeten riktigt tunt.)

4. Strö över flingsalt och grädda 1 timme i varmluftsugn 125º.

 

image
1 färdigkavlad plåt.
image
Två plåtar i ugnen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar