Burgare som gav mersmak!

image
Mmm, vill ha mer av den här goda burgaren!

Ett paket älgfärs plockades upp ur frysen och efter mycket velande hade jag äntligen bestämt vad jag skulle laga till. Egna hamburgare serverade med skrynkliga, kryddstarka ugnspotatisar.

Hamburgare

400 älgfärs

1/4 dl olja (alspånsrökt olja eller olivolja)

1 msk ajvar relish

3/4 tsk salt

1/2 tsk anchochili

svartpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

Blanda alla ingredienser väl och gör fyra stora bollar. Platta ut dem i stekpannan eller på grillen och stek dem färdiga i olja och smör. Idag stekte jag bara två, de andra lade jag mellan plastfolie i frysen till en annan dag.

 

Dressing

1/2 – 3/4 dl creme fraiche

1 msk majonäs

1 msk ajvar relish

1 tsk sötstark senap

anchochili och salt

 

Ugnsstekt färskpotatis

små tvättade färskpotatisar

olja

salt

chiliflakes

pepprig oregano

anchochili

Tvätta potatisen och krydda med salt, chiliflakes, anchochili och färsk oregano. Gärna den oreganosort som har lite mer smak. Häll rapsolja i botten på en ugnsform och stek potatisarna mjuka i 175º. När de bara har cirka 10 minuter kvar höj temperaturen i ugnen till 225º, då blir de härligt skrynkliga och goda. (Jag använde varmluft den sista stunden).

 

Lägg ihop burgarna med dressing, ost, rödlök, sallad, tomat och squash. Servera med potatisen.

 

Jag lovar att de blir goda, de gav mersmak och vetskapen att jag har två stycken till i frysen gör att jag blir hungrig igen fastän vi precis har ätit…..

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar