Baconlindad halloumi, nytt för mig.

image
Potatissalladen innan den lades i foliepaket.
image
Mycket smått och gott!
image
På grillen.

 

 

image
Ta för er!

Under midsommarhelgen grillade vi precis som så många andra. Förutom den klassiska sill-lunchen var det grillat som gällde. Vädret var strålande och maten smakade toppen.

Varm potatissallad
Små kokta, skalade färskpotatisar blandades med olivolja, lite citron, finhackad färsk citrontimjan och oregano. Jag skar i salladsärtor, röd paprika, tomater och rödlök. Lite salt och svartpeppar på. Ner i foliepaket och på grillen till dess att den var lagom varm.

Halloumi på grillen
Jag delade en ost i 8 bitar och lindade en skiva bacon runt varje del. De fick ligga på grillen till dess att baconet var knaprigt.

Rödbetor
Rödbetorna kokades mjuka och lades sedan i foliepaket med honung, salt och en aning olivolja. Foliepaketen fick ligga på grillen tills det var genomvarmt.

Dessutom grillades champinjoner, smålökar, majs och grön sparris. Allt detta och en fräsch sallad serverades till den dubbelmarinerade fläskfilén gästerna hade med sig.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar