Pytt á la Indonesien…på mitt sätt…

image
En portion pytt på indonesiskt vis.

Pytt i panna på det som fanns i kylen blev en god middag den här regniga Kristi himmelsdagen. Recepten varierar från gång till gång när jag gör den här pytten.

Idag använde jag vitlök, vårlök, gul lök, paprika, salladsärtor, chili, ingefära, ruccola, ägg, ris, kyckling, räkor och squash. Kryddat med oystersauce och japansk soja ca 2-3 tsk av varje. Ris var förstås en av ingredienserna också….jasminris.

Här finner du ett recept jag använt mig av tidigare men det finns fler att hitta här på bloggen. Nasi goreng är det indonesiska namnet på rätten.

image
I stekpannan precis innan servering.
image
Alla ingredienser utom riset, ostronsås och den japanska sojan.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar