På Valborgsmässoafton bjöd vi våra gäster på en av våra favoriträtter, raclette. Det passar bra när man har gott om tid för det är lite pyssel. Enda problemet är egentligen att det är svårt att sluta äta för det är så gott!
I tisdags stekte vi fläskytterfilé ovanpå hällen och till de små spadarna fanns det mycket smått och gott att välja bland.
Herrgårdsost, prästost, mozarella, ruccola, spenat, röd lök, vårlök, paprika, tomater, salladsärtor, kokt potatis i skivor, champinjoner, finhackad chili och färska kryddörter.
Jag har säkert glömt bort någonting men det är verkligen man tager vad man haver som får råda när man dukar upp till raclette.
Osten är ju viktig förstås…det finns en speciell ost men den är onödigt dyr tycker jag. Därför använder vi ofta herrgårds- och/eller prästost. Det viktigaste att tänka på är att osten inte ska ha för låg fetthalt.