Het färs och ris

I min middagsplanering den här veckan stod det rester….det blev det inte. I stället stekte jag färs och sen fick vi ris med en massa småplock till. 

Jag stekte älgfärs, 1 finhackad lök och 1 hackad vitlöksklyfta i olivolja. Kryddade med 1/2 röd chili i ringar, paprikapulver, cayennepeppar, etiopisk peppar och salt. Lite köttfond, vatten och tomatpuré fulländade färsen.

Följande tillbehör hade vi idag:  ris, majs, ananas, gurka, tomater, romansallad, ruccola, jordnötter, creme fraiche och sockerärtor.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar