Mandelkaka med glasyr

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
En god lite annorlunda kaka med syrlig men ändå söt smak!
Mandelkaka med philadelphiaglasyr och daim på väg att skäras upp i mindre bitar.

Botten

100 gram smör

4 ägg

1/2 dl strösocker

4 1/2 dl mandel ca 220 g.

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1. Smält smöret.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3.Mal mandel och blanda i den och övriga ingredienser försiktigt.

4. Bred ut smeten i en långpanna på bakplåtspapper.

5. Grädda i 175 º cirka 15-20 minuter.

I ugnen

6. Låt kakan svalna och dela den sen i två lika stora delar.

 

Glasyr

100 g mjukt smör

1 pkt philadelphiaost

2 dl florsocker

1. Rör ihop glasyren och bred ut 1/3 på den ena kakhalvan.

2. Lägg den andra ovanpå och bred ut resten av glasyren ovanpå.

3. Krossa en dubbeldaim och strö det över kakan.

4. Dela den i bitar och frys in.

 

Ta fram en stund innan servering så att bitarna hinner tina. Friskt och gott till midsommarfikat.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar