Köttfärspaj

Köttfärssås

ca 400 g älgfärs

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

1-2 msk röd currypasta

1 dl tomatsås (av den typ man har till pizza)

1-2 msk tomatpuré

vatten ca 1-2 dl

1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond

smör, olivolja

salt och peppar

persilja och koriander

1. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i smör och olivolja.

2. Bryn färsen i olivolja, krydda med salt och peppar.

3. Blanda ihop alla ingredienser och låt såsen koka ihop till dess att vätskan är borta.

4. Hacka och blanda i persiljan och koriandern.

Köttfärssås på gång

Äggstanning

3 ägg

2 dl vispgrädde

salt

riven mozarella

1. Klä en pajform med pajdeg

2. Häll i köttfärsen

3. Täck färsen med ett lager riven mozarella

4. Häll över äggstanningen och grädda  ca 20 minuter  på 200 ºtills den stannat och pajen fått fin färg.

I ugnen

5. Smaklig spis!

Den färdiga pajen

 

Med melon och sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar