Köttfärsgratäng

Härom kvällen gjorde jag en gratäng med potatis och köttfärssås. Den blev mycket god.

I såsen hade jag 1/2 hackad gul lök, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 röd paprika i bitar, 1/2 röd chili, 400 g älgfärs, 400 g krossade tomater,  ca 1 dl vatten, 1 dl grädde, 2 msk tomatpuré, 1/2 köttbuljongtärning, curry, paprikapulver, svartpeppar, salt och riven parmesanost.

Jag la hälften av såsen i botten av formen, sen ett lager med skivad potatis. Avslutade med ett lager köttfärs. När gratängen nästan var klar strödde jag över riven mozarellaost och lät gratängen få färg.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar